To Facebook διευκρινίζει τι δεν επιτρέπεται στις σελίδες του

Οι πολιτικές του όσον αφορά στο περιεχόμενο ήταν πάντοτε λίγο «ασαφείς» για πολλούς

Business // Tech //
Το Facebook εδώ και καιρό δεν αποτελεί απλά ιστοσελίδα, αλλά ένα απαραίτητο μέσο επικοινωνίας για εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι το χρησιμοποιούν για επαγγελματικούς, κοινωνικούς και προσωπικούς σκοπούς. Ωστόσο, οι πολιτικές του όσον αφορά στο περιεχόμενο ήταν πάντοτε λίγο «ασαφείς» για πολλούς, καθώς το τι απαγορεύεται και τι όχι αποτελούσε πολύ συχνά λόγο διαμαρτυριών για αποκλεισμούς και μπλοκαρίσματα λογαριασμών.

Αυτό σκοπεύει να αλλάξει η εταιρεία, ενημερώνοντας το κοινό καλύτερα για τα «community standards», ή αλλιώς, τους κανόνες που διέπουν τη διεθνή αυτή online κοινότητα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Facebook, «παρέχουμε περισσότερες λεπτομέρειες και σαφήνεια τι επιτρέπεται και τι όχι. Για παράδειγμα, τι εννοούμε ακριβώς όταν μιλάμε για γυμνό, ή τι εννοούμε όταν κάνουμε λόγο για ρητορική μίσους; Αν και οι πολιτικές και τα στάνταρ μας δεν αλλάζουν τα ίδια, έχουμε ακούσει ότι θα ήταν χρήσιμο να παρέχουμε περισσότερη διαφάνεια και παραδείγματα, οπότε το κάνουμε με το σημερινό update» σημειώνεται.

Όπως διευκρινίζεται σχετικά με την απομάκρυνση ή την επιβολή περιορισμών σε υλικό επειδή παραβιάζει νόμους σε συγκεκριμένες χώρες, ακόμα και αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα community standards, «αναφέρουμε τον αριθμό των κυβερνητικών αιτημάτων για περιορισμό υλικού που παραβιάει τοπικούς νόμους στην Global Government Requests Report...και αν μια χώρα ζητήσει την απομάκρυνση υλικού επειδή είναι παράνομο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα το αφαιρέσουμε από το Facebook εντελώς, αλλά ενδεχομένως να περιορίσουμε την πρόσβαση σε αυτό στη χώρα όπου είναι παράνομο».

Όσον αφορά στα λεπτομερέστερα community standards, παρέχονται περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σε πολιτικές που έχουν να κάνουν με αυτοτραυματισμό, επικίνδυνες οργανώσεις, bullying και παρενόχληση, εγκληματική δραστηριότητα, σεξουαλική βία και εκμετάλλευση, γυμνό, ρητορική μίσους, βία και υλικό «εκτός ορίων». Ειδικά πάνω στη ρητορική μίσους, το Facebook προβαίνει σε περισσότερες εξηγήσεις. «Καταλαβαίνουμε ότι πολλές χώρες έχουν προβληματισμούς για τη ρητορική μίσους στις κοινωνίες τους, οπότε μιλάμε τακτικά με τις κυβερνήσεις, τα μέλη των κοινοτήτων, ακαδημαϊκούς και άλλους ειδικούς από όλο τον κόσμο για να διασφαλίζεται ότι είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση να αναγνωρίζουμε και να απομακρύνουμε τέτοια ρητορική από την κοινότητά μας». Επίσης, διευκρινίζεται ότι υπάρχει πνεύμα «συνεργασίας» όσον αφορά στους τοπικούς νόμους- χαρακτηριστικό παράδειγμα η βλασφημία: εάν σε μια χώρα είναι παράνομη, ακόμη και αν δεν θεωρείται ότι παραβιάζει τα community standards, το καταγγελθέν υλικό (report) αξιολογείται και πάλι.

Όσον αφορά στη Global Government Requests Report, η οποία καλύπτει το δεύτερο μισό του 2014, περιλαμβάνει πληροφορίες για τα κυβερνητικά αιτήματα. «Συνολικά, συνεχίζουμε να βλέπουμε αύξηση στα κυβερνητικά αιτήματα για περιορισμούς σε δεδομένα και υλικό. Η ποσότητα του υλικού στο οποίο επιβλήθηκαν περιορισμοί για παραβίαση τοπικών νόμων αυξήθηκε κατά 11% σε σχέση με το προηγούμενο μισό, στα 9.707 “κομμάτια” υλικού από τα 8.774. Παρατηρήσαμε αύξηση σε αιτήματα από χώρες όπως η Τουρκία και η Ρωσία, και μείωση σε χώρες όπως το Πακιστάν».

Ο αριθμός αιτημάτων για στοιχεία λογαριασμών παρέμεινε σχετικά σταθερός, με ελαφρά αύξηση στα 35.051 από τα 34.946. Υπήρξε αύξηση από κυβερνήσεις όπως της Ινδίας και μείωση σε ΗΠΑ και Γερμανία.

Ο νέος οδηγός θα αντικαταστήσει τον παλιό στην ιστοσελίδα του Facebook και είναι σαφώς πιο εκτενής, φτάνοντας περίπου τις 2.500 λέξεις.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter   

 


News
Με βάση τα στοιχεία αιτήσεων του Α21 του έτους 2014
Eπιβεβεβαιώνουν ερευνητές της γαλλικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της
Οι επιστήμονες απαντούν πώς δημιουργήθηκαν οι προλήψεις
Sports
Εφόσον περάσει το τελικό τεστ ετοιμότητας στην πίστα της Σεπάνγκ
Πέρασε στην 20η θέση των σκόρερ του ΝΒΑ
Mεγάλη νίκη με 1-0 απέναντι στην Θέλτα
Business
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ένταξη στη νέα ρύθμιση των οφειλών προς το ΕΤΑΑ και τον ΟΓΑ
Λόγω πυρκαγιών, αποψίλωσης και ανάπτυξης
Culture
Σε 384 εκατ. δολάρια ανήλθαν, παγκοσμίως, οι εισπράξεις
Στο Θέατρο Badminton από 17 Απριλίου
Ποιητές, λογοτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί συναντώνται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Οι Βήτα Πεις στο Passport, στις 4 και 5 Απριλίου
Style
Με κόκκους καφέ, φτιαγμένο από τα χεράκια σας
Η αγαπημένη συσκευή παραμένει πηγή έμπνευσης
Τρεις διαφορετικές ιδέες για να τα αξιοποιήσετε
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ
Travel
Ένα άγνωστο ινδικό χωριό μέσα στο Grand Canyon!
Ξεκινά σήμερα η εβδομάδα των Παθών
Πώς καθιερώθηκε η συνήθεια αυτή;
Πλήθος επισκεπτών θέλουν να τα γνωρίσουν, παρά τον κόπο που μπορεί να απαιτούν
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης