ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ RSS;

Το RSS (Really Simple Syndication) είναι ένα format ανταλλαγής περιεχομένου βασισμένο στη γλώσσα XML. Ενα κανάλι RSS αποτελείται από μία λίστα στοιχείων που περιέχουν ένα τίτλο καθώς και το σύνδεσμο προς την αντίστοιχη ιστοσελίδα.Πως χρησιμοποιώ την υπηρεσία ;

Για να δείτε το RSS feed πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιον RSS reader. Υπάρχουν διαφόρων τύπων RSS readers.

Web-based

Οι web-based aggregators είναι εφαρμογές που βρίσκονται σε απομακρυσμένους διακομιστές και είναι διαθέσιμοι μέσω διαδικτύου όπως ο Google Reader ή ο Bloglines. Επειδή η εφαρογή είναι διαθέσιμη μέσω του διαδικτύου, η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει απ' οπουδήποτε αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Εφαρμογές client

Οι εφαρμογές feed reader που εγκαθίστανται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη είναι σχεδιασμένες να συλλέγουν περιεχόμενο από τις συνδρομές του χρήστη και τις ομαδοποιούν σε ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον. Το περιβάλλον αυτών των εφαρμογών είναι σχεδιασμένο ώστε να θυμίζει τις εφαρμογές e-mail, χρησιμοποιώντας τρία τμήματα: ένα για τις συνδρομές, ένα για τις εγγραφές κάθε συνδρομής και το μεγαλύτερο για την ανάγνωση μιας συγκεκριμένης εγγραφής. Οι aggregators μπορούν επίσης να εμφανίζονται με την μορφή ticker ειδήσεων, alerters που εμφανίζουν σε αναδυόμενα παράθυρα τις νέες ειδήσεις ή browser components (plugins ή extensions) που ενσωματώνουν τα feeds στα προγράμματα πλοήγησης.

Όροι ΧρήσηςH υπηρεσία παρέχεται δωρεάν για αυστηρά προσωπική και μη εμπορική χρήση. Η αναφορά της πηγής προέλευσης του περιεχομένου είναι υποχρεωτική. Στην περίπτωση που η αναφορά γίνει με κείμενο τότε αυτό πρέπει να είναι «www.metrogreece.gr». Εάν η αναφορά γίνει με γραφικό τρόπο, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το λογότυπο που είναι ενσωματωμένο στο feed. To δικαίωμα χρήσης τoυ λογοτύπου από εσάς περιορίζεται μόνο για το σκοπό χρήσης της υπηρεσίας.Το "www.metrogreece.gr" διατηρεί το δικαίωμα να σας ζητήσει να πάψετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία οποιαδήποτε στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο.
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης